Ridning

Fordele ved ridning

1. Du bliver holdt fysisk aktiv: 

Ridning og andre aktiviteter, der kræver, at du er udenfor i alt slags vejr, holder dig helt sikkert i gang.

2. Du opbygger selvtillid: 

- Selv om ridning er en individuel sport, så er den også et partnerskab mellem hest og rytter, hvor rytteren både er lærer og leder for hesten, og ingenting opbygger selvtillid som ledelseserfaring. Når du beder et dyr på 500 kg. om at flytte sig i en bestemt retning og det adlyder, så giver det en følelse af bedrift og realisering. Og når hesten ikke adlyder, så er du ansvarlig for disciplineringen. Den form for myndiggørelse er kun set ved arbejde med store dyr, som heste.

3. Det reducerer stress: 

- Nyere studier har vist, at selv begrænset interaktion med dyr kan sænke blodtrykket og mindske de hormoner, som associeres med stress. Dertil er det videnskabeligt bevist, at fysisk udfoldelse også hjælper til at reducere stress.

4. Du holdes socialt aktiv:

 - Når du kommer på et ride center med Al Amal DK, har du mulighed for at møde nye mennesker og få nye venner med samme interesse som dig. Mange ryttere har mødt deres bedste venner og fået livslange venskaber gennem ridningen.

5. Det giver karakter: 

- Opbygningen af din karakter er en naturlig del af det at eje en hest; du lærer at tage ansvar, at være punktlig, sportsånd, sparsommelighed, tålmodighed, engagement, selvtillid og selvsikkerhed.

6. Samhørighed med naturen:

 - At være meget udenfor og nyde den friske luft kan udrette mirakler for dit mentale og fysiske helbred, plus at dosen af D-vitamin fra solen er essentiel for din krop.

7. Det vedligeholder knoglerne:

 - Alt det styrketræning du får i stalden, inkl. udmugning, bære sadler, flytte fodersække mv. hjælper til at styrke knoglerne, hvilket er vigtigt efterhånden som du bliver ældre.

8. Det forbedrer din fordøjelse:

-  At ride en hest i skridt stimulerer fordøjelsessystemet på samme måde, som at gå til fods. Det hjælper både leverfunktionen og fordøjelsen generelt.