Hav og Sejllads

Skibet Good Enough

Good Enough er navnet på skibet, som medlemmer i Al Amal DK har fået æren af at kunne bruge, i samarbejde med den ansvarlige Bådlauget Good Enough.

Joe Bell Duncan som er Al Amal DK’s repræsentant i forhold til skibet Good Enough, skal stå for den daglige kommunikation mellem Good Enough ledelse, og de interesserede Al Amal medlemmer. Al Amal DK’s medlemmer som skal deltage i dette projekt, tæller total 20 personer som har været med til at betale indskud på 5000 kr. for medlemskabet samt en fast månedlig ydelse på 500 kr.

Al Amal DK vil også være tilstede ved nærmere bestemte arbejdsdage på skibet, hvor arbejdet primært vil bestå af at skulle vedligeholde skibet

Der vil løbende være mulighed for at efteruddanne Al Amal DK’s medlemmer i de forskellige ’stationer ’ på skibet, så man på sigt vil kunne supplere hinanden under sygdom under sejlads.

Vi glæder os til at få igangsat dette enormt ærefulde projekt, og går ind i det med 100 % fokus.

Vi glæder os ligeledes at få igangsat et konstruktivt samarbejde med Bådlauget Good Enough.

Hav og sejlads  

Al Amal DK tilbyder sine medlemmer, oplevelsen af at være ude på åbent hav.

Med socialisering i centrum, mener vi at kunne bane vejen for, at vores medlemmer på sigt, kan begå sig blandt andre mennesker i det private såsom offentlige rum. At kunne hjælpe hinanden, grine sammen samt at værne om hinanden, er nogle af de fokuspunkter vi i Al Amal DK bestræber os på at bringe i spil på den lange bane.

 Nogle gange bare at mærke den healende energi ved havet, men andre gange med at prøve kræfter. Det kræver bland andet fokus, koordinering og balance.

Alt sammen foregår i selskab af autoriserede fagfolk, ligesom enkelte medlemmer er uddannet i diverse relevante åbent hav uddannelser.

Sejladsregler og sikkerhed

At gå ind i sådan et projekt, kræver fuld fokus. Der er masser af sikkerhed, for ikke at nævne samarbejde på tværs af personligheder, i at begå sig på sådan et skib. Der skal kommunikeres, og der er ikke tid eller plads til ’ slingren i valsen’.

Der er fra Al Amal DK’s side taget de nødvendige foranstaltninger, i forhold til brug af skibet, som gælder specifikt de 20 brugere af skibet:

  •  At være dækket af en ulykkesforsikring.
  • At bære et specifikt Al Amal Danmarks Id-kort
  • At bære redningsvest under sejlads med Al Amal Danmarks logo
  • At have et sat lamineret version af Good Enough sejladsregler
  • At have gennemgået alle sikkerhedsprocedure, så alle er bedst rustet til at kunne begå sig på skibet under aktivitet på åbent hav.
  • På sigt at erhverve sig relevanteuddannelse inden for livredning

Der henvises til ”Sejladsregler for S/Y Good Enough” samt ” Vedtægter for Partsrederiet Good Enough”.

Relevante dokumenter kan ansøges hos Bådlauget Good Enough.

 Fakta om skibet (kilde: Info-tavle Good Enough)

GOOD ENOUGH er en selvbygget galease hjemmehørende i København.  Den ejes af Bådlauget Good Enough, som p.t. består af 6 personer.

 GOOD ENOUGH er en replica af den legendariske båd Spray, legendariske båd Spray, som Captain Joshua brugte til den første én-mands-sejlads nogensinde jorden rundt (1895--1898).   

GOOD ENOUGH er støbt i ferro--cement som et af tre søsterskibe. 

 Der var 40 mennesker i gang samtidig for at støbe og forskalle skroget, mens cementen var våd. Støbeprocessen tog omkring et døgn. Den næste ejer byggede på skibet i 16 år, før det var sejldygtigt. 


Bådlauget overtog GOOD ENOUGH i sommeren 2000. I 2003 - 2007 har GOOD ENOUGH været på togt i Middelhavet.   

 Bådtype:  Spray - Galease   

 Længde:  46 fod Længde:  46 fod / 14,5 meter  

 Bredde:  16 fod / 5,25 meter

 Dybgang:  2 meter

 Bygge-år:  1980 -1996  

 Skrog:  Ferro--cement

 Rig:  Træ / gaffelrig